Βιογραφικό

Παροχή Εξειδικευμένων Συμβουλών σε Πραγματογνώμονες Ιατρούς, Δικηγόρους, Ασφαλιστικές Εταιρείες

Κλινικές Υπηρεσίες

Εκπαίδευση

Συγγραφικό Έργο

Επικοινωνία

Βιογραφικό


Οδυσσέας Β. Δήμος  | ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ
Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσα τόσο τις βασικές όσο και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Στη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Γνωστικής Ψυχολογίας, ακολούθησα τις κατευθύνσεις της κλινικής Γνωστικής Νευροψυχολογίας και της κλινικής Ψυχογλωσσολογίας, ενώ παρακολουθούσα και τα μαθήματα της κατεύθυνσης της ψυχοφυσιολογίας και των ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Στη διάρκεια των πάνω από 1200 ωρών κλινικής εξάσκησης στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών, είχα την ευκαιρία να εργαστώ τόσο σε νευρολογικές κλινικές όσο και νευροχειρουργική κλινική των Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και Ιπποκρατείου.

Για ένα διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, συνεργάστηκα με το Ελληνικό Ερευνητικό Κέντρο Νευροχειρουργικής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", ενώ εργάστηκα και ένα χρόνο στο 2ο Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής Κορωπίου, όπου είχα την ευκαιρία να δουλέψω με παιδιά και εφήβους στις μαθησιακές και συμπεριφορικές κυρίως δυσκολίες τους. Από το 2005 μέχρι σήμερα, δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2008 εργάζομαι αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά στελέχη σε ένα πιλοτικό προγράμμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης ατόμων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη διάρκεια των χρόνων αυτών συμμετείχα σε αρκετές δημοσιεύσεις, ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις, τόσο ως ακροατής όσο και σαν ομιλητής/συγγραφέας. Κορυφαία στιγμή της επιστημονικής συγγραφικής μου προσπάθειας αποτελεί η έκδοση (το 2016) από τις εκδόσεις Φυλάτος του βιβλίου ‘Θεωρητικά και Κλινικά Θέματα Γνωστικής-Νοητικής Αποκατάστασης – Μία πολυτροπική προσέγγιση’, καθώς είναι το αποτέλεσμα 15 ετών εμπειρίας, προσωπικής αναζήτησης και του ‘φιλτραρίσματος’ των χιλιάδων κυριολεκτικά σελίδων δημοσιεύσεων και εξειδικευμένων εγχειριδίων, με δύσκολες/αμφιλεγόμενες έννοιες και πολλές φορές αντικρουόμενα ευρήματα.